Gå til indhold

Affald fra erhverv

Som erhvervsdrivende kan du aflevere dit affald hos os mod et mindre gebyr. Læs mere her.

Automatisk opkrævning

På alle genbrugsstationer i Faaborg-Midtfyn Kommune har vi automatisk nummerpladsgenkendelser. Det betyder, at din nummerplade aflæses, så snart du kører ind på genbrugsstationen, og oplysninger om bilen hentes automatisk fra Skat.

Oplysningerne fra Skat afgør, om besøget registreres automatisk som et erhvervsbesøg eller ej. Det er dit ansvar, at oplysningerne i skat er opdaterede. Hvis oplysningerne i Skat er forkerte, og du kører ind på genbrugsstationen, er det ligeledes din pligt at rette henvendelse til en medarbejder på genbrugsstationen, så dit besøg kan blive registreret korrekt.

Virksomheder betaler pr. besøg på genbrugsstationen. Priserne kan ses i kommunens takstblad. Det er ikke tilladt at bringe erhvervsaffald til genbrugsstationen uden at betale. 

Betaling for farligt affald opkræves separat og der betales pr. kg.

Biler med gule plader

Er din bil på gule plader knyttet op til et cvr-nummer hos Skat, vil besøg blive registreret som et erhvervsbesøg, og du vil automatisk modtage en faktura. Du behøver derfor ikke at foretage dig noget, når du besøger genbrugsstationen.

Når bilen er på gule planer, må du eller dine medarbejdere ikke bruge bilen til at køre privat affald. Der er dog mulighed for at købe et dagsbevis hos Skat. Det giver dig lov til at bruge bilen til private formål.

Har du købt et dagsbevis og besøger en af vores genbrugsstationer, skal du fremvise dagsbeviset til en medarbejder ved ankomst til genbrugsstationen. Medarbejderen vil derefter sørge for at fritage dig for fakturering i den periode, hvor dagsbeviset er gældende.

Biler med papegøjeplader

Er din bil med papegøjeplader knyttet op på et cvr-nummer hos Skat, vil du automatisk blive faktureret for dine besøg.

Kommer du med privataffald, skal du derfor kontakte en medarbejder på genbrugsstationen. 

Henvend dig ved personalet før aflæsning.

Biler med hvide plader

Der sker ingen fakturering.

For at undgå misforståelser anbefaler vi på det kraftigste, at du kommer med eget husholdningsaffald i din almindelige personbil med hvide plader og med dit erhvervsaffald i dit erhvervskøretøj med gule plader eller papegøjeplader.

Fritagelse

Du skal aktivt bede om fritagelse fra gebyr på erhvervsaffald, hvis man kun medbringer eget privat affald til genbrugsstation i erhvervskøretøj.

Hvis du ønsker at få fritaget et registreringsnummer, skal du skrive til heei@ffv.dk – Emne Fritagelse - med følgende oplysninger:

•    Cvr. nr.
•    Navn på firmaet
•    Kontaktperson
•    Mobil nr.
•    Reg. nr.
•    Begrundelse for, hvorfor du skal (ønsker) fritages.

Vi gør opmærksom på, at en fritagelse er gældende for et kalenderår, dvs. frem til 31.12.2024.

Lots Long Wooden Natural Planed Boards Sticks Sawmill Background Texture Concept

For god til at smide ud?

Som et nyt tiltag på vores genbrugsstationer har vi ekstra fokus på direkte genbrug af byggeaffald. Så har du rester stående, der er alt for gode til at smide ud, ja, så stop lige ved vores genbrugscentral på genbrugsstationen og sæt det derind i stedet. Dit affald kan være en anden mands guld.

Mange af de byggematerialer, som håndværkere kommer ind med på genbrugsstationerne, er alt for gode til at blive smidt ud. Det kan komme andre til glæde, hvis de fx lige mangler et stykke fodpanel, lidt træ til et lille fuglehus, klinker til et bord/bordskåner, ja, det er faktisk kun fantasien, der sætter grænserne.

Det gælder fx brædder – rockwool (nyt) – klinker – fliser – døre – vinduer – søm/skruer, mv.

Er du i tvivl, om det er noget, vi kan bruge, så kontakt personalet. Vi har også mulighed for at komme ud til jer, hvis I har et lille "lager", som I ikke selv lige har tid til at komme forbi med, men vi henter ikke jeres affald, som ikke kan genanvendes.

Vi skal alle tænke på miljøet, så vi håber, I vil tage godt imod vores tiltag.

Tak, fordi du passer godt på miljøet!