Gå til indhold

Vi farver fjernvarmevandet grønt

Fjernvarme

31. januar 2024

Vi leder efter et brud på fjernvarmenettet og tilsætter derfor grønt farvestof til fjernvarmevandet. Det gør det lettere at opdage utætheder. Sporstofferne uskadelige for mennesker og dyr.

Vi tilsætter grønt farvestof, så vi kan spore utætheder i fjernvarmenettet i vores forsyningsområde. Hvis man som forbruger har utætheder i sin varmtvandsbeholder, bliver det grønne vand blandet med drikkevandet – som så bliver grønt.

Dermed får man grønt vand i hanen, og man kan risikere at vasketøjet bliver grønt. Men den grønne farve kan let vaskes ud igen – og er ganske ufarlig.

Det er vigtigt, at du kontakter os, hvis du ser neon grønt vand. Det grønne sporstof vil være synligt i fjernvarmevandet i op til to måneder efter, at det er tilsat. Det vil forsvinde af sig selv igen.

Grønt vand i min hane – hvad skal jeg gøre nu?

Hvis det varme vand i din vandhane bliver grønt, også selvom det kun er en kort periode, så har du en utæthed/defekt i din vandvarmer.

  1. Kontakt FFV på 62611666.
  2. Du bør kontakte en VVS-installatør og få din varmtvandsbeholder repareret eller udskiftet.

Det er ikke nødvendigt at kontakte dit vandværkselskab, hvis dit brugsvand bliver grønt. Så snart din varmeinstallation er repareret, vil sporstoffet ikke være i kontakt med dit brugsvand, og vandet vil igen blive klart.

FAKTA
Det grønne farvestof, Fluorescein (URANIN), er et ikke sundhedsskadeligt produkt.
Det er godkendt som sporstof i fjernvarmevand, og flere fjernvarmeselskaber landet over har gode erfaringer med at bruge det til lækagesøgning.

Del artikel

Relaterede nyheder