Gå til indhold

Opdatering om fjernvarmeprojekter: Korinth får grønt lys

Fjernvarme

8. april 2024

Nyt om fjernvarmeprojekterne i Korinth, Brobyværk, Espe, Falsled, Horne, Millinge, Svanninge og Vester Aaby

Projektforslag for fjernvarme i byerne Korinth, Brobyværk, Espe, Falsled, Horne, Millinge, Svanninge og Vester Aaby er godkendt af Faaborg-Midtfyn Kommune for hver enkelt by. Godkendelsen er givet på betingelse af, at der bliver tildelt tilskud fra Energistyrelsens fjernvarmepulje.

Den 1. februar 2024 var der mulighed for at søge om tilskud efter princippet ”først-til-mølle”. Vi havde folk klar til hvert projekt, men efter syv minutter var puljen tømt, og kun Korinth nåede igennem.

Derfor er det kun Korinth, vi kan gå videre med lige nu.

De øvrige projekter afventer, at der kommer nye midler i tilskudspuljen. Der er ikke meldt noget ud om, hvornår det sker. Der er dog stor opmærksomhed omkring de manglende midler.

Vi håber og forventer, at det vil blive omsat til politisk handling snarest. Når der bliver åbnet for fjernvarmepuljen igen, er vi klar til at søge på ny

Den videre proces for Korinth

Vi er nu gået i gang med at planlægge den videre proces for at få fjernvarme til Korinth.

Inden længe vil man kunne se både aftalevilkår, priser og nærmere informationer på vores hjemmeside, og vi forventer at afholde borgermøde om fjernvarmen igen i maj måned.

Den endelige dato vil blive meldt ud, så snart alle detaljer er på plads. Her vil man kunne stille spørgsmål til fjernvarme, selve projektet og processen.

Øvrige byer: Vi opfordrer til at se tiden an

I mellemtiden opfordrer vi de øvrige byer til at se tiden an. Vi kan lige nu glæde os over, at prisen på naturgas er meget lav og håbe på, at det vil fortsætte, indtil vi kan komme i gang med fjernvarmeprojekt.

Vi vil holde arbejdsgrupperne orienteret, hvis der sker nyt, og vil indkalde til statusmøde senest i oktober 2024.

Ved spørgsmål kan administrerende direktør Christian Møller på chmo@ffv.dk eller 21 70 53 98 kontaktes.

Del artikel

Relaterede nyheder