Gå til indhold

Nyt om udvidelsen i Faaborg

Fjernvarme

30. september 2022

Først en stor tak til alle de fremmødte til vores åbent hus i Forum Faaborg d. 31. august. Vi blev mødt med både spørgelyst og engagement, så vi havde meget med hjem at kunne arbejde videre med. Det er rigtig positivt, at der er så mange, der er interesseret i at blive tilkoblet fjernvarme. Jo flere, vi er, desto stærkere står fællesskabet.

I forlængelse af mødet har vi fået flere spørgsmål, som vi gerne vil dele med jer.

Projektet er sendt i udbud

Projektet blev sendt i udbud den 2. september, og vi afventer nu at modtage tilbud fra relevante entreprenører. Deadline for dette er 12. december, og I vil høre nærmere efterfølgende.

Når entreprenøren er på plads, kan der udarbejdes en grov tidsplan for udrulningen af fjernvarmenettet i etaper. Vi forventer derfor at kunne melde noget ud om priser og den overordnede tidsplan inden jul, dog med forbehold for forsinkelser.

Vær tålmodig lidt endnu

I har været tålmodige – og vi vil gerne bede jer være det lidt endnu: Til december kender vi de faktiske priser for udbygning af konverteringsområdet. Derfor er det positivt, at I afventer nærmere information: Jo flere, der er fælles om udgiften, jo billigere pris kan vi melde ud.

Fjernvarmen i Faaborg er til for at gøre det billigst muligt for alle. FFV Fjernvarme må ikke tjene på kunderne: regnskabet skal blot balancere. Når el- og gaspriser forhåbentligt falder igen, vil varmeprisen også blive nedsat igen.

Vi er desværre ikke herre over de høje energipriser, men vi arbejder forsat på at producere varme så billigt som muligt og finde nye muligheder med de produktionsformer, som vi er i besiddelse af: kraftvarmen, varmepumpen og en ny akkumuleringstank i 2023, der producerer billigt varmt vand, når elprisen er lav og sender dette billige varme vand ud til kunderne, når el- eller gasprisen er høj.

Kan det betale sig for dig?

På vores hjemmeside kan du nu finde en beregner, som kan sammenligne fjernvarme med forskellige varmekilder. Her kan du indtaste dit forbrug og udgifter, så du kan få udregnet, hvad din besparelse evt. er ved at skifte til fjernvarme.

Hvis du har brug for hjælp eller du har en opvarmningsform, som ikke er omfattet af beregneren, så skriv til os på nemvarme@ffv.dk – eller aftal et personligt møde på 6261 1666, så skal vi nok hjælpe dig igennem med beregningen, og om fjernvarme er en fordel for dig.

Til åbent hus blev det efterspurgt, om det er muligt at finde en anden form for betaling af de varslede prisstigninger på projektet end effektbidraget. Det er vi gået i gang med at beregne, og vi håber at kunne melde noget ud i løbet af oktober 2022.

Følg os på Facebook

Har du tilmeldt dig fjernvarme i Faaborg, og vil du gerne have nyheder, eller har du spørgsmål til projektet? Så er meld dig ind i Fjernvarme i Faaborg-gruppen på Facebook, hvor du kan holde dig opdateret om tilslutningen til fjernvarme.

Det er også muligt at tilmelde sig vores nyhedsbrev, så du får nyheder direkte i din indbakke. Det gør du ved at udfylde tilmeldingsblanketten her på vores hjemmeside.

Del artikel

Relaterede nyheder