Gå til indhold

Kom til orienteringsmøde og få svar på dine spørgsmål

Fjernvarme

16. august 2022

FFV Varme arbejder fortsat på at udvide fjernvarmeområdet i Faaborg og er hurtigt kommet i mål med de første 300 kontrakter, der var en forudsætning for projektet. Nu skal arbejdet og leverancerne udbydes, så vi kan finde den bedste samarbejdspartner.

Pres på entreprenørpriser og leveringstid

Landet over er der igangsat udvidelse af fjernvarmenettet, og det presser både entreprenørpriser og leveringstider. Krigen i Ukraine bevirker samtidig, at priserne på fjernvarmerør er steget voldsomt. Derfor ser vi også en prisstigning i forhold til det normale niveau, som vores rådgivere har anvendt, da de projekterede udvidelsen.

Vi kommer ikke uden om, at den øgede pris skal betales på én eller anden måde. Vi mener, at den bedste måde er ved at hæve effektbidraget, der betales per m2 tinglyst boligareal for de nye tilkoblede ejendomme, så meromkostningen betales over fx 20 år. Det vil sige et tillæg på kr. 23,75/m2 for et standardhus på 130 m2, svarende til kr. 3.088/år, hvis vi indregner de højeste priser, vi har kendskab til pt.

De reelle omkostninger kender vi, når udbuddet er afsluttet i december 2022.

Prisstigninger på fjernvarme

Vi har været nødt til at hæve varmeprisen for resten af 2022, så et standardhus på 130 m2 med et forbrug på 18.100 kWh/år betaler kr. 16.875. Det skyldes vedvarende høje energipriser. Prisen for varme er sat ekstra højt for årets sidste kvartal for at balancere underskuddet for de tre første kvartaler.

Vores varmepumpe er nu blevet koblet på anden transformer, der gør, at vi kan udnytte den i endnu højere grad. Samtidig er vi ved at etablere en akkumuleringstank, der gør det muligt at producere mere i de timer af døgnet, hvor el-taksten er lavest.

Det er tiltag, der skal medvirke til at holde taksten lavest muligt i 2023, men desværre kan vi ikke forudsige prisudviklingen på energi i 2023, og derfor kan vi endnu ikke sige noget om, hvad taksten bliver i 2023.

Kom til orienteringsmøde og få svar på dine spørgsmål

Vi vil gerne invitere til orienteringsmøde onsdag den 31. august, kl. 19-20.30, i Forum Faaborg, Sundvænget 4-8, 5600 Faaborg.

Her vil vi fortælle mere om projektet, og du kan få svar på eventuelle spørgsmål.

Vi håber, at du vil deltage.

Del artikel

Relaterede nyheder