Gå til indhold

Hjælp din skraldemand i vintervejret

Renovation

30. november 2021

Vintervejret banker for alvor på døren nu. Der varsles koldere temperaturer og sne her i den første uge af december. Det betyder udfordringer for vores skraldemænd, som risikerer at køre fast eller glide på glatte fortove og indkørsler. FFV Renovation opfordrer til, at man sikrer sig, at fortov, indkørsel og vej er ryddet for sne og saltet eller gruset.

Vintermånederne sætter vores skraldemænd på overarbejde, hvis adgangsforholdene ikke er i orden. Der er risiko for, at skraldebilerne kører fast på vejen eller i grøften, hvis der ikke er ryddet for sne. For selvom en personbil måske kan køre på vejen, så er det ikke ensbetydende med, at skraldebilen kan.

De kommer ofte, mens der er mørkt, og dermed kan det være vanskeligt for dem at se en snedrive eller vurdere, hvor grøften er, hvis der ligger sne. Det samme gælder glatte fortove eller indkørsler. Det forhøjer risikoen for fald.

Du kan hjælpe dem ved at:

  • Holde adgangsvejen ryddet for evt. sne og is, så du er sikker på at få tømt din affaldsbeholder.
  • Salte eller gruse glatte arealer, så risikoen for ulykker minimeres.
  • Holde både adgangsvej og husnummer oplyst, så en evt. ny chauffør kan finde din affaldsbeholder i mørket.

Sådan gør du i vintervejret

Skraldebilerne tømmer der, hvor de kan komme sikkert frem. Det er dit ansvar som grundejer at sikre, at adgangsforholdene er i orden.

Beholdere, der normalt hentes ved ejendomme, vil blive hentet der, hvor der er ryddet. Privatveje og vænger, hvor der ikke er til at komme til pga. is/sne, vil vi bede om at samle beholderne ved nærmeste farbare vej.

Du kan evt. ringe til vores kundeservice og lave en aftale om, hvor I stiller beholderne. De kan kontaktes på tlf. 62 61 16 66.

Mangler du plads i beholderen, fordi du ikke har fået tømt på grund af adgangsforholdene, kan du:

  • Bestille en ekstratømning (375 kr.), når det igen er farbart. Det gør du ved at kontakte vores kundeservice på telefon 62 61 16 66 eller ffv@ffv.fk, eller
  • Sætte en ekstra sæk ved siden af beholderen ved næste tømning (husk klistermærke til ekstratømning).
  • Har du genanvendeligt affald, som pap, papir, glas, metal, plast eller mad- og drikkekartoner, opfordrer FFV Renovation til, at du afleveret det på genbrugsstationen.

For information om ansvar for snerydning henviser vi til kommunens Regulativ for glatførebekæmpelse og snerydning. Det kan læses på Planer og regulativer.

affald, affaldsbeholder, skrald, skraldemand, vintervejr, is, snerydning

Del artikel

Relaterede nyheder