Gå til indhold

Fjernvarmen kommer til Faaborg!

Fjernvarme

10. maj 2022

De første 300 kontrakter er nu skrevet under, og fjernvarme i Faaborg nordvest, Strandgårdsparken og Sundbrinken er derfor en realitet. Vi er glade for, at så mange ønsker at få fjernvarme, og det betyder, at vi nu kan sætte gang i projektet. Vi glæder os! Der er stadig plads til flere i fællesskabet, så husk at underskrive aftalen – eller melde dig til fjernvarme, hvis du skal nå at være med.

Tidsplan for udvidelsen

Vi går nu i gang med at udarbejde en plan for udvidelsen af fjernvarmenettet sammen med vores rådgiver. Derefter skal entreprenørarbejdet i udbud.

Når vi har entreprenøren på plads, vil der blive udarbejdet en detaljeret tidsplan for udrulningen af fjernvarmenettet i de enkelte gader. Vi forventer, at entreprenøren er færdig med sin planlægning i december 2022, hvorefter gravemaskinerne går i gang i starten af 2023.

Når vi ikke melder en mere sikker tidsplan ud på nuværende tidspunkt, hænger det sammen med, at vi er afhængige af entreprenører, rådgivere og vvs-montører – tre brancher, der alle er presset af høj aktivitet. Planen bliver løbende opdateret som projektet skrider frem. Alle vil blive kontaktet før fjernvarmen ankommer.

Afkobling fra gas

Vi har rigtig mange, der stiller spørgsmål til afkoblingspuljen. For at du kan søge om tilskud til afkoblingen, er det en forudsætning, at du kender datoen for, hvornår du får installeret fjernvarme.

Du får besked om, hvornår du bliver tilsluttet fjernvarmen, når tidsplanen er godkendt. Vi håber, at du kender den dato til december 2022.

Husk, at du kan først søge om tilskud til afkobling 12 måneder før datoen, hvor du får fjernvarme. Afkoblingspuljen kører frem til 2026. Du kan læse mere om afkobling af gassen og tilskud hertil på Evida her (åbner i ny fane).

Del artikel

Relaterede nyheder