Gå til indhold

Fejl ved skraldespande forsinker ikke ny affaldsordning

Renovation

8. februar 2022

Pressemeddelelse
8. februar 2022

Fejl ved skraldespande forsinker ikke ny affaldsordning

Borgerne i Faaborg-Midtfyn Kommune skal – som resten af landet – sortere i flere typer affald fremover. I forbindelse med indretningen af nye skraldespande er der sket en fejl. Den medfører imidlertid ikke forsinkelser i indførelsen af den nye ordning.

I forbindelse med inddeling af affald i de enkelte skraldespande, er der sket en menneskelig fejl hos forsyningsselskabet i Faaborg-Midtfyn Kommune, FFV Energi og Miljø A/S. Derfor bliver der nu flyttet rundt på skillerum i den enkelt skraldespand. Desuden skal der nyt klistermærke på siden af den enkelte skraldespand, og låget skal vendes.

”Det er altid ærgerligt, når der sker fejl. Selv om spandens design er godkendt hos os, så har den spejlvendte gengivelse snydt flere, som skulle godkende. Straks vi opdagede fejlen, gik vi i gang med at rette den,” fortæller Christian Møller, som er administrerende direktør i selskabet.

Det tager 5 minutter pr. spand at rette fejlen, hvilket medfører en ekstra udgift på 20 kr. pr. spand. Det betyder en ekstra udgift for borgerne på 2 kroner om året i de 10 år, spanden lever.

”Vi skal rette 19.600 skraldespande, men vi når det til tiden, så ingen vil opleve, at den nye affaldssortering bliver forsinket. Og vi lærer selvfølgelig af vores fejl. Derfor indfører vi en ny godkendelsesprocedure, så vi får en fysisk prototype til godkendelse, før spandene bliver indrettet på ny,” forklarer Christian Møller.

Yderligere informationer: Christian Møller, 62 61 16 66, mail: chmo@ffv.dk,  www.ffv.dk

Del artikel

Relaterede nyheder