Gå til indhold

Din køkkenspand og den røde miljøkasse

Sammen med dine beholdere modtager du også en grøn køkkenspand til madaffaldet, grønne poser og en lille rød kasse til farligt affald. Læs mere om dem her.

For at hjælpe alle godt i gang med sorteringen inde i boligen leverer vi en startpakke, som indeholder: • Madaffaldsspand til køkkenet, 7 liter • Grønne poser til madaffald (ca. et års forbrug) • Sorteringsguide • Klistermærker til din indendørs sortering • Klistermærke til den gamle beholder (Plast & Mad- og drikkekartoner) • Rød miljøkasse til farligt affald, 21 liter. Startpakkerne udleveres sammen med de nye beholdere i løbet af februar, marts og april i 2022. Hvis du bor til leje, skal din udlejer udlevere din startpakke til dig.
Madaffaldsspanden

Den grønne spand kan du bruge inde i køkkenet. Så har du et sted til opsamling af dit madaffald direkte i de grønne poser, men det er naturligvis frivilligt, om du vil bruge det. Du er også velkommen til at bruge et andet sorteringssystem, så længe dit madaffald smides ud i madaffaldsbeholderen i de grønne poser.

Madaffaldsspanden er på 7 liter og har mulighed for ophæng på væg eller låge. Der er bærehåndtag for enkel transport og låget kan også låses vha. bærehåndtaget.

Låget er aftageligt for nem rengøring, og den kan vaskes i opvaskemaskine.

Mål:
Højde: 21,6 cm
Bredde: 24,6 cm
Dybde: 20,5 cm

Madaffaldsspanden er lavet af PP (genanvendeligt).

De grønne poser

Du får udleveret poser til ca. et års forbrug sammen med de nye beholdere.

De grønne poser skal du bruge i madaffaldsspanden – og kun der. De er lavet af almindeligt genbrugsplast og sorteres fra efterfølgende. Så kan de genbruges til nye grønne plastposer.

Man må ikke bruge bio-poser, det ønsker de ikke at modtage på pulpanlægget, der behandler madaffaldet. Årsagen er, at de ikke nedbrydes ordentligt og dermed kan udgøre et forureningsproblem, når restproduktet fra biogasproduktionen bruges som gødning.

Husk at binde en god knude på posen, inden du lægger den i den store beholder.

Skal du bruge nye poser?

Når du er ved at løbe tør for poser, binder du en pose på din affaldsbeholders håndtag, så leverer skraldemanden nye. Du kan også hente nye poser på din genbrugsstation.

Er der en vicevært eller lignende tilknyttet din bolig, så spørg denne, hvordan du får nye poser.

Den røde miljøkasse

Du vil få udleveret en rød miljøkasse på 21 liter sammen med de nye beholdere. Den er til farligt affald, batterier og småt elektronik.

Kassen er monteret med de lovpligtige piktogrammer og faremærkning samt UN-godkendelse. Den har integrerede håndtag og låget er med snapfunktion.

Mål:
Længde: 38 cm
Bredde: 27 cm
Højde: 28 cm

Miljøkassen er lavet af PP (genanvendeligt).

Afhentning er en tilmeldeordning

Farligt affald bliver hentet for sig selv hver 26. uge i den røde miljøkasse. Vær opmærksom på, at afhentning af farligt affald er en tilmeldeordning. Du kan tilmelde dig via vores selvbetjening senest en uge før afhentning (datoen finder du på din tømningskalender).

Farligt affald skal helst være i originalemballage. Er dette smidt ud, kan du bruge klare plastposer og skrive på posen, hvad der er i.

Medicin og nåle skal afleveres på apoteket.

Større mængder farligt affald, ammunition, og fyrværkeri skal stadig afleveres på din genbrugsstation.

HUSK at lukke låget helt til.

Max 8 kg.

Grøn Affaldsbeholder 1