Gå til indhold

Lyø får spildevandsledning til Fyn

Spildevand

14. marts 2023

FFV Spildevand A/S er i gang med en kompleks og atypisk opgave mellem Lyø og Faaborg: Vi nedlægger renseanlægget på Lyø og erstatter det med en spildevandsledning til Fyn.

Lyøs renseanlæg er nedslidt og har svært ved at klare mængden af spildevand. Renseanlægget må derfor have assistance fra en slamsuger sendt med færgen, når Lyø om sommeren har mange turister på besøg – en dyr og upraktisk løsning.

Det er vigtigt for FFV at sikre, at håndteringen af spildevand foregår miljømæssigt korrekt, og vi ser derfor frem til at få fremtidssikret spildevandshåndteringen på Lyø ved at udnytte vores moderne renseanlæg i Faaborg,” fortæller adm. direktør for FFV Energi & Miljø A/S, Christian Møller.

Første etape har været at lægge en ny fire kilometer lang spildevandsledning på havbunden mellem Lyø og Sinebjerg på Fyn. CJ A/S har stået for arbejdet med ledningen på fastlandet.

Det primære ledningsarbejde på havbunden har JD-Contractor A/S stået for med to specialdesignede skibe til at lægge ledningen med en diameter på 125 millimeter på havbunden. I november blev spildevandsledningen trukket i land.

På Lyø bygges nu en ny pumpestation, kemikalietank og teknikhus, og det gamle anlæg bygges om til sikkerhedsbassin.

Projektet til den samlede anlægssum på 16 millioner kroner forventes at stå færdigt i slutningen af maj. Når arbejdet er færdigt, kan FFV Spildevand A/S fjernstyre og kontrollere anlægget på Lyø fra FFV-hovedkontoret i Ringe.

FAKTA
FFV Spildevand A/S aftager spildevand for hele Faaborg-Midtfyn Kommune og indgår i FFV Energi & Miljø koncernen.

Rambøll er rådgivende ingeniør på projektet.

CJ A/S er en entreprenør på fastlandet.

JD Contractor A/S er entreprenør på havet.

Aquagain - Folding Smed A/S er leverandør af maskin- og smedeinstallationer.

FFV Spildevand A/S er entreprenør på elinstallationer.

 

Lyoe1 1200X826
Lyoe2 1200X900
IMG 3519
Lyoe0 1200X816
Del artikel

Relaterede nyheder