Gå til indhold

Hvorfor er varmeprisen stadig høj?

Foråret er kommet, energipriserne er lave – og alligevel er din fjernvarmepris høj. Det kan måske give anledning til undren, at priserne endnu ikke er blevet sænket, men det har en god grund.

Fjernvarme

26. april 2023

Fjernvarme må ikke have overskud

Vi har stor opmærksomhed på, at vi ikke skal opkræve mere end nødvendigt. Vi holder derfor løbende øje med, at vi ikke generer overskud, da vi meget hellere vil sænke varmeprisen.

Men vi må heller ikke have underskud, og det er netop grunden til, at priserne ikke er blevet sænket endnu.

I 2022 havde vi lave priser januar til september. Det medførte et stort underskud. Da vi hævede fjernvarmepriserne i oktober 2022, blev der brugt væsentligt mindre varme end sædvanligt, og derfor blev kun en meget lille del af underskuddet fra de tidligere måneder dækket.

Det underskud opkræves i 2023 i henhold til Varmeforsyningsloven.

Vi går forsigtigt frem mod lysere tider    

Vi gør, hvad vi kan, for at sænke prisen igen. Det er dog ikke særligt stabile tider, vi lever i, og det er altså med stor usikkerhed, at vi kan se den fremtidige udvikling i energipriserne.

Der har vi den udfordring, at vi kan sænke priserne uden varsel, men til gengæld er vi forpligtet til at varsle prisstigninger med 3 måneder. Derfor er vi påpasselige med at give løfte om at sænke prisen på et bestemt tidspunkt.

Hvis vi ikke opkræver nok i fyringssæsonen, får vi endnu et underskud i 2023 (der skal betales i 2024), og derfor går vi forsigtigt frem mod lysere og varmere tider.

Vær dog helt sikker på, at der ikke opkræves mere end nødvendigt. Vi holder et skarpt øje med prisudviklingen og gør alt, hvad vi kan, for at sænke varmeprisen igen.

Har du spørgsmål, kan du skrive på nemvarme@ffv.dk eller ringe på 62 61 16 66 i vores åbningstider.

Del artikel

Relaterede nyheder