Gå til indhold

Sammen om en stabil og miljøvenlig forsyning – hvem gør hvad?

Det kræver samarbejde at sikre en stabil og miljøvenlig spildevandsforsyning i Faaborg-Midtfyn Kommune. Men hvem er egentlig ansvarlig for hvad?

Hos FFV Spildevand arbejder vi dagligt på at sikre, at din spildevandsforsyning er både stabil, miljøvenlig og fremtidssikret. Men det kræver et godt samarbejde mellem os som forsyning og dig som borger for at undgå unødige problemer og beskytte vores fælles miljø.

Vores ansvar

Vi sørger for, at kloaksystemet og renseanlæggene i Faaborg-Midtfyn Kommune fungerer optimalt. Vores løbende opgraderinger af infrastrukturen betyder, at du kan være tryg ved, at dit spildevand håndteres sikkert og ansvarligt. Samtidig investerer vi i fremtidssikrede løsninger, der beskytter miljøet og forbereder os på de stigende udfordringer, som klimaforandringerne bringer.

Vi har blandt andet fokus på:

  • Grønne løsninger: Vi investerer i teknologier, der minimerer forurening og sikrer rent vand i vores søer og vandløb.
  • Fremtidssikring: Vi tilpasser os klimaforandringerne ved at styrke vores systemer, så vi kan håndtere stigende regnmængder og reducere risikoen for overløb.

Dit ansvar

For at sikre, at kloaksystemet fungerer bedst muligt, er der også nogle ting, du som borger kan gøre. Forkert brug af kloakken kan føre til store problemer, som både kan påvirke dig og dine naboer. Vådservietter, vatpinde, madolier og andre genstande, der ikke hører til i toilettet, kan stoppe kloakken og i værste fald føre til, at spildevandet løber tilbage – enten på din grund eller ind i din kælder.

For at undgå dette, husk at:

  • Kun 3 ting skal i toilettet: Toiletpapir, tis og afføring. Alt andet hører til i skraldespanden.
  • Vedligehold dine egne afløb: Sørg for, at regnvandsafløb og tagrender er fri for blade og lignende, så du undgår tilstopninger og oversvømmelser.
  • Overvej tilbageløbssikring: Ved kraftige regnskyl kan kloakken blive overbelastet. En tilbageløbssikring kan forhindre, at spildevand løber tilbage og skaber skader på din ejendom.

Sammen om en stabil fremtid

Vi tager ansvar for, at spildevandet håndteres korrekt, og vi arbejder for at beskytte både dit hjem og vores fælles miljø. Men for at sikre, at systemet kører stabilt, og at vi undgår skader og forurening, har vi brug for din hjælp. Sammen kan vi sikre, at vores forsyning er klar til fremtiden.

Har du spørgsmål om, hvordan vi arbejder, eller vil du vide mere om, hvad du kan gøre for at hjælpe? Læs mere her eller kontakt os direkte på ffv@ffv.dk eller 62611666

Del artikel

Relaterede nyheder