ffv logo2  
 

 

 
 
FFV Energi & Miljø A/S
Korsvangen 6A  
5750 Ringe  
Telefon 62 61 16 66 (døgnvagt) 
 
Telefontider:
Man-tors: 08.00 - 16.00
Fre: 08.00 - 12.30
Email:

ffv@ffv.dk

 

Afløb og kloaknet

folderbill1

 

Forebyg problemer med afløb og kloak

  • Smid ikke vatpinde, hygiejnebind, bleer og kattegrus i toilet eller afløb, da det kan stoppe afløbet og give problemer i det offentlige ledningsanlæg.
  • Hæld ikke fedt fra madlavning i afløbet. Det sætter sig fast og kan stoppe spildevandsledningerne. I stedet kan du køle fedtet af og smide det i skraldespanden eller tørre det væk med et stykke køkkenrulle.
  • Undgå at hælde kemikalier som medicinrester, terpentin, benzin eller andre giftige stoffer i afløbet.

 

Som husejer har du ansvar for afløb og kloak inden for skel. Pas på afløbet og kloaknettet, det gavner både miljøet, din nabo og dig selv.

 

Folder: Vær god ved dit afløb

 

vandstrle

 Giv miljøet en hånd

 

Alt det spildevand, du producerer hver dag, ender på et tidspunkt ude i naturen igen for at indgå i vandets kredsløb. Beskyt miljøet ved at tænke over, hvad du hælder i dit afløb.

 

  • Undgå at vaske bil på villavejen. I mange villaområder er kloakkerne på vejen kun beregnet til regnvand, og så løber vandet urenset ud i naturen.
  • Husk, at dit afløb ikke er en skraldespand. Hæld ikke kemikalier som f.eks. medicinrester, terpentin, benzin eller andre giftige stoffer i afløbet. Skaf dem sikkert af vejen på genbrugsstationen.

 

 Vær god ved dit afløb

kogendevandivaskhjemmeside

Hæld regelmæssigt kogende vand i afløbet, så du undgår lugt, fedt- og sæbepropper.